sâmbătă, 25 septembrie 2010

1000+ ways of global change



*


Sunt peste 6 miliarde de lumi si inca pe atatea suflete in ele. Sunt 36 de miliarde de posibilitati de a o schimba zilnic. Si mai mult de 99% dintre ele sunt uitate, ignorate, neacceptate. Motivele sunt evidente si tin de comoditate in mare, de ceea ce ne-am obisnuit. In fiecare moment, sunt miliarde de pasi facuti catre maine! Dar foarte putini realizeaza ca acel maine cateodata vine mai repde si ajungi sa ai un trecut gol in spate.  


Zi de zi, observ cum aceiasi oameni cu aceleasi fete se duc sa isi castige "painea" dar nu le stiu povestea. Ii observ, incerc sa ii ghicesc, sa ii citesc, le vad tristetea sau bucuria si dispar. Nu e nicio problema, ii revad maine! Pentru ce? Nu fac parte din lumea lor cum nici ei nu fac parte din a mea. Dar am putea. Mereu exista posibilitatea. Mereu putem avea ceva de zis, ceva de oferit, ceva de simtit, de gandit...ceva ce ar putea sa schimbe macar o poveste. 


Suntem inconjurati de o realitate in care toata lumea da vina pe altcineva, in care frumosul e inlocuit de superficial, in care exagerarea e principiul numarul 1. Ne agitam pentru ceva ce nu e al nostru. Aruncam cu vorbe, ascundem sentimente si ranim orgolii. Ne asumam castigurile altora si acuzam cand un rau este facut. Mereu va fi altcineva care se face vinovat. Niciodata noi! Pentru ca mereu o sa mergem pe premiza "ca un singur om nu poate schimba ceva" sau pe cealalta mai nociva "lasa ca se va ocupa altcineva de rezolvarea ei". Si atunci cum putem sa ne implicam intr-un bine a altcuiva dar atunci cand intr-adevar se trece printr-o criza sa zambim dragut si sa dam vina pe "aia mai mari", asteptand in acelasi timp o rezolvare data "tot de aia mai mari". Unde e implicarea? Unde ne pasa? Unde evoluam?




Se fac campanii, se spala pacate in public, se scrie mult si prost despre umanitate. Avem roluri bine definite dar nu observam ca tine de noi sa le "upgrad-am". Le luam, le traim si trecem la urmatorul nivel, scapand din vedere ca progresul nostru tine de cat de mult am stiut sa profitam de rolul anterior... E urat sa vezi cum zilele se scurg ca printr-o clepsidra si tu, tot in acelasi loc esti ca si ieri. Si incepi sa iti cauti vinovati, sa le atribui esecul tau, sa te gandesti la " daca ai fi avut si tu o oportunitate ai fi fost mai bun". Dar ai avut! Ai avut zeci de oportunitati la care ai inchis ochii si nu erau aparent suficient de satisfactoare pentru tine. Esti inca la inceput, mereu esti la inceput pana la sfarsit. Nu poti da timpul inapoi dar te poti mobiliza si totusi e mai bine sa crezi ca se va ocupa cineva si de tine. SI treci inconstient prin viata, lasand firimituri din tine pe care nu le mai poti recupera, ajungand la stupidul regret "de-as putea sa dau timpul inapoi". Nu e timp de regrete, e timpul sa schimbi...e timpul sa ai curaj si sa iti cauti in fiecare rol acea portita catre evolutia ta. E timpul sa schimbi o poveste...a ta!...




*


Melodia..:D... 









...when i'll be older..
...i'll be stronger...
...they'll call me freedom...

1 comentarii:

Marusia spunea...

LOVE IT!..LOVE YOU!:*

Popular Posts

Followers

Recent Posts